Nieuwsbrief Cartouche april 2021

HOME   |    CLUB    |    HOCKEY  |  SPONSORING   |  CONTACT    |    AGENDA

Belangrijke data

Hieronder vinden jullie belangrijke data richting het einde van het seizoen en de start van het nieuwe seizoen.

 

LET OP! Data richting het einde van het seizoen kunnen nog wijzigen als de competitie toch nog hervat wordt.

EINDE SEIZOEN 2020-2021

  • 31 mei t/m 4 juni: laatste trainingsweek met huidige teams
  • 7 juni t/m 13 juni:géén trainingen & wedstrijden
  • 13 juni: nieuwe teamindelingen op de site
  • 14 juni t/m 4 juli: start met teamindeling 2021-2022
  • 5 juli: einde hockeyseizoen

 

START SEIZOEN 2021-2022

  • 9 augustus: start A1/B1 teams
  • 23 augustus: start D1/D2/C1/C2/B2
  • 30 augustus: start overige teams, incl. Jongste jeugd
  • 4 september: start competitie A1/B1
  • 11 september: start competitie alle overige teams (incl. Jongste Jeugd)
 

Cartouche CORONA Cup

In het weekend van 6-7 maart is de SPORT2000 CORONA-hockeycup van start gegaan!

 

De Jeugdteams en de Jong Senioren (tot 27 jaar) bepalen in onderlinge duels wie ervandoor gaat met de eer. Natuurlijk gelden ook tijdens deze duels nog steeds de corona-regels.

 

Deze interne competitie is mede mogelijk gemaakt door SPORT2000 in Voorburg. 

Lees meer
 

Hockeysticks voor Sri Lanka – een update

In 2015 en 2016 hebben jeugdleden van Cartouche daar op scholen rondom Kandi vrijwilligerswerk gedaan. Sindsdien hockeyen de scholieren enthousiast en doen ze niet zonder succes mee aan de competitie.

 

De sticks zijn echter versleten. Daarom vroegen we jullie een paar weken geleden om gebruikte maar nog goede hockeysticks in te leveren voor kinderen in Sri Lanka. Inmiddels zijn er al 50 sticks ingeleverd, waarvoor heel veel dank! Wij knappen ze op, plakken er een fleurig nieuw gripje op en ze zien er weer als nieuw uit. Meer sticks zijn echter nog altijd zeer welkom! Inleveren kan nog tot en met 15 april in de serre van het clubhuis, daarna gaat alles in een container richting Kandi op Sri Lanka. Hockeytassen om ze in te vervoeren kunnen we trouwens ook goed gebruiken!

 

Kan een hockeydoel stuiteren?

Ja, dat kan! Maar daar zijn onze hockeydoelen niet op ontworpen. Er staan op onze velden zo'n 24 doelen, voor wedstrijden en ook voor trainingen. Ze kunnen en mogen natuurlijk verplaatst worden, maar… doe dat wel voorzichtig. Verplaats een doel altijd met minimaal twee personen, en zet het voorzichtig neer als je het doel (met z'n tweeën dus) verreden hebt.

 

Dus: niet met een klap op het veld laten stuiteren. De afgelopen tijd hebben wij meer dan de helft van onze doelen opnieuw moeten laten lassen, omdat de buisframes finaal doorgescheurd of afgebroken waren. Nu kunnen ze weer een tijd mee, en dat moet ook, want een nieuw doel kost ons gemiddeld EUR 2.000,-, geld dat we liever niet uitgeven als het niet nodig is.

 

Vandaar dit verzoek, ga altijd voorzichtig met onze doelen om!

 

Beachvolleybal

Nee, dit gaat niet over KG3. Dat veld is echt niet geschikt voor beachvolleybal, hoewel er af en toe klachten zijn over de hoeveelheid zand op dat veld ligt. Maar in de lokale pers hebben toch berichten gestaan over beachvolleybal op sportpark Duivesteyn? 

Dat zit zo: de volleybalverenigingen in Leidschendam-Voorburg willen ook graag beachvolleyballen, maar er zijn geen beachvolleybalvelden. In 2018 hebben zij al aan de gemeente gevraagd of het mogelijk is om de beschikking te krijgen over beach-volleybalvelden. De gemeente heeft sportpark Duivesteyn aangewezen als mogelijke plek.

Op de grasstrook naast Veld 5 zouden drie beachvolleybalveldjes aangelegd kunnen worden. Op dit moment bekijkt de gemeente samen met de beheerder van ons sportpark, de stichting Duivesteyn, hoe dit eruit kan gaan zien. Ook wordt met Cartouche overlegd over gebruik van onze faciliteiten.

In principe staat Cartouche positief tegenover een extra gebruiker van het sportpark. Wij vinden het alleen maar positief als er meer sporters gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Voorwaarde is natuurlijk wel dat de komst van beachvolleybal Cartouche niet onnodig beperkt in het gebruik van het sportpark. Wordt vervolgd! 

 

KG3

Dit gaat dus wel over KG3. Het veld stamt uit 2006, en is dus inmiddels 15 jaar oud. Het moment dat een hockeyveld aan het einde van de levensduur begint te komen. Met de gemeente en de stichting Duivesteyn worden momenteel de mogelijkheden bekeken om het veld te vervangen. 

Moet het veld vervangen worden door een nieuw zandveld, of is het een optie het veld binnen een paar jaar om te bouwen naar een waterveld? Technisch gezien heeft de vervanging van KG3 letterlijk en figuurlijk wat meer voeten in de aarde. Vlak onder het veld zitten de 120 grondankers van Cartouche Dome, die bij de aanleg van een nieuw veld niet mogen beschadigen.

Op dit moment is nog niets besloten, maar wel is duidelijk dat KG3 z'n langste tijd gehad heeft. En die rare tennisbelijning, die nooit gebruikt is, gaat sowieso ook weg. Wanneer is nog even de vraag, wordt dus ook vervolgd.

 

Nieuwe opslag, groter terras

Inmiddels is naast LG-Veld 7 een grote nieuwe loods geplaatst. Mooi (Cartouche-)groen, met voldoende ruimte voor opslag van alle trainings-materialen, onderhoudsspullen en vooral ook: alle inventaris en onderdelen van Cartouche Dome. Daarmee kunnen we alle spullen die overal en nergens op het terrein en in het clubhuis neergelegd worden netjes opbergen.

Er moesten wel een paar bomen plaats maken (die vind je nu als boomstammen terug langs onze speeltuintjes), maar we gaan nog een aantal bomen terugplaatsen, zodat ons sportpark mooi groen blijft. Nu de loods klaar is, gaat het schuurtje van Fred verdwijnen en gaan we nadenken over een beter en groter terras op die vrijgekomen ruimte.

 

Opzeggen lidmaatschap voor 1 mei 2021

Ondanks dat het onzeker is of de huidige competitie nog (deels) afgerond gaat worden moeten we ons als club toch ook al gaan richten op het nieuwe seizoen. We gaan er vanuit dat begin september gestart kan gaan worden met een nieuw hockeyseizoen.

Om daar goed voorbereid aan te kunnen beginnen moeten we voor de zomervakantie het proces van de teamindeling en aanmelding bij de bond voor de (Jeugd)teams volledig afgerond hebben. Het is daarom voor de lijncoördinatoren van groot belang om te weten of een speler/ speelster volgend seizoen nog lid is of niet.

Opzeggingen voor zowel jeugdleden als senioren daarom vóór 1 mei schriftelijk doorgeven aan de ledenadministratie.
Lees meer
 

Meld je aan voor hockeyclinics in meivakantie 

De hockeyclinics in de meivakantie gaan door en zitten zoals altijd weer boordevol activiteiten en (hockey)plezier! 

 

Er wordt rekening gehouden met alle coronamaatregelen. Zo zal alles buiten plaatsvinden, wordt de tent gebruikt om te lunchen en pauzes in te houden en zullen ook de maximale aantallen in acht worden genomen. 

 
Schrijf je dus snel in via clinic.cartouche@gmail.com!
 

Onze hoofdsponsor

 

Van Ruysdaellaan 3a, Leidschendam

Veurselaan 107, Voorburg
nieuwsbrief@hc-cartouche.nl
www.hc-cartouche.nl

Tips voor de volgende nieuwsbrief? Stuur een mail naar de Communicatie Commissie
Ik wil deze nieuwsbrieven niet meer ontvangen (Afmelden
)