Nieuwsbrief Cartouche mei 2022

HOME   |    CLUB    |    HOCKEY  |  SPONSORING   |  CONTACT    |    AGENDA

 © Hein Athmer

Nieuw veld 3

Komende maand wordt de toplaag van veld 3 vervangen. Inmiddels is ‘KG3’ ons oudste zandveld. Het is aangelegd in 2006, en ook wel een beetje speciaal veld. Bij de aanleg was de gedachte van de gemeente dat het leuk zou zijn als er ook getennist zou kunnen worden op Cartouche. Speciaal daarvoor werd tennisbelijning aangebracht, en het veld werd voorzien van een harde ondergrond en flink veel zand. Tennisballen moeten immers goed kunnen stuiteren…. Maar toen het veld werd opgeleverd, compleet met verrijdbare tennisnetten, was er geen enkel animo om te gaan tennissen. Per slot van rekening zijn wij een hockeyclub, en naast ons bij TC Overdam liggen prachtige tennisbanen. Kortom, er is nooit een tennisbal geslagen op veld 3.

In 2016 zijn de tennisnetten al geruisloos verdwenen, nu verdwijnt ook de tennisbelijning: de ‘zandbak’ wordt vervangen. Er komt een mooie nieuwe toplaag, met beter kunstgras en minder zand. Ook wordt de tegelrand vervangen en wordt het tegelwerk weer netjes neergelegd. Met ingang van het nieuwe seizoen ligt er dan weer een mooi veld, vergelijkbaar met veld 5.

Enne, hoe zit het nu met de plannen voor veld 3 als 4e waterveld? En een parkeerlaag onder dat veld? Die plannen zijn zeker niet van de baan, maar de vervanging van de huidige mat kon niet langer meer uitgesteld worden. De ambities van Cartouche om bij vertrek van manege Hestar mee te werken aan een grote herinrichting van de omgeving rondom Overdam en Duivesteyn waarmee die parkeerlaag en een 4e waterveld realiteit zouden kunnen worden, zijn zeker niet verdwenen. Maar het zal nog minstens drie jaar duren voordat er zelfs maar een begin gemaakt kan worden met de uitvoering van zo’n ambitieus plan. En zo lang wilden wij niet wachten met de vervanging van de zandbak!

 

Nieuwe foodmanager vanaf 27 mei

Zoals iedereen weet neemt "onze” barmanager Beer op 30 juni na twaalf jaar trouwe dienst afscheid.

De bar speelt een belangrijke rol om clubleden en gasten nét dat stukje extra te geven naast het hockey. Het vervult een belangrijke taak om de sfeer op de club te verhogen. Daarom zochten we iemand met een horeca-achtergrond, iemand die klantgericht is en die het verenigingsleven met vrijwilligers snapt.
We hebben een opvolger gevonden die in ieder geval tot het einde van het seizoen de rol van "Food manager” gaat vervullen. Zijn naam is Teddy Bierhuys. Samen met zijn moeder Tine Bierhuys wordt hij verantwoordelijk voor het maken van nieuwe verse teammaaltijden. Beide komen uit een horeca- en cateringsfamilie waardoor het koken en gastvrijheid met de paplepel is ingegoten. 
 

Introductie Teddy

Van huis uit is Teddy opgegroeid in de Horeca en Catering. Daar heeft hij de fijne kneepjes van het vak geleerd. Hij heeft als ondernemer geleerd dat gastvrijheid en het leveren van kwaliteit de basis is voor tevreden en terugkerende klanten.
 
Teddy heeft tal van evenementen georganiseerd zoals Luxurush ID&T, start van Dirty Dutch ID&T en diverse lokale evenementen. Met Bloomingdale Beachclub heeft hij visual merchandising ontwikkeld, Sport en Leisure Schiereiland "Lake7” en Ibiza at the Lake Beachclub "Beachclub7” in Zevenhuizen.
 
De afgelopen 2 jaar heeft hij bij de Kieviten als pachter gewerkt. Belangrijkste doel was om de gezelligheid, vriendelijkheid en gezond eten binnen Kieviten te professionaliseren. Hij heeft het populaire street- en soulfood, PokeBowl2go.nl en fitmaaltijd.nl ontwikkeld. Daarnaast zijn er gerechten geïntroduceerd met gezonde voedingswaarde voor fitte en sportende mensen, met natuurlijk ook het oog voor de Bourgondiërs onder ons.
 
Ontmoet Teddy vanaf 27 mei en geniet van z’n kookkunsten en gastvrijheid.
 

BELANGRIJK: Data einde seizoen

Het seizoen loopt alweer ten einde. Er zijn een aantal momenten die vanuit de Technische Staf en (Jongste) Jeugdcommissie belangrijk zijn om met jullie te delen.

Pinksterweekend

Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) géén training

 

Nieuwe teamindeling op de site

Zondag 12 juni rond het middaguur wordt de teamindeling voor alle (Jongste) Jeugdteams voor het volgende seizoen bekend gemaakt via de site.

 

Hockeyvrije week: 13 t/m 17 juni

In de week van 13 t/m 17 juni (na de bekendmaking van de nieuwe teams dus) wordt er niet getraind door de Junioren (D t/m A) en de Smurfen. De E-lijn en de 2e jaars F heeft op zaterdag 18 juni nog een competitiedag dag (in de vorm van de Jongste Jeugd dag) en daarom trainen deze teams die week nog wel 1x op maandag en woensdag (vrijdagtraining vervalt).

 

Jongste Jeugd dag

Zaterdag 18 juni

 

Nieuw trainingsschema i.v.m. vervanging veld 3

Op 30 mei gaan ze beginnen met de vervanging van veld 3. Dit wordt een nieuw semi-veld (vergelijkbaar met veld 5) en zal aan het begin van het nieuwe seizoen bespeelbaar zijn. Dit betekent echter dat veld 3 vanaf 30 mei dus niet bespeelbaar is en er dus een aangepast trainingsschema gemaakt is. 


Bekijk hier het trainingsschema vanaf 30 mei

 

Trainen in nieuwe teams

Van maandag 20 juni t/m vrijdag 1 juli kan er getraind worden door de nieuwe teams. Voor de breedte is 1 trainingsmoment in de week ingericht en de Jongste Jeugd kan op eigen initiatief (dus met eigen trainers) zelf nog 1x in de week doortrainen. De E&O teams staan nog 3x per week ingeroosterd, met uitzondering van de D-lijn. Die staan op 2x. Het aangepaste trainingsschema voor deze twee weken wordt met jullie gedeeld zodra deze rond is. Dat schema zal dus gelden van 20 juni t/m 1 juli.

 

Uitwisseling met KZ

Op zaterdag 25 juni en 26 juni is er een uitwisseling georganiseerd bij HC Klein Zwitserland voor alle nieuwe E&O teams.

 

Oefenwedstrijden

Teams die dat willen kunnen zelf oefenwedstrijden organiseren in de weekenden van 25/26 juni en/of 2/3 juli. Wanneer er een tegenstander is gevonden kan er een veld gereserveerd worden via de wedstrijdsecretarissen.

 

Mini-slotnacht

Vrijdag 1 juli

 

Start zomerstop

Deze begint op maandag 4 juli. Vanaf dat moment zullen er tot de voorbereiding op het nieuwe seizoen geen hockeyactiviteiten meer voor de Jeugd georganiseerd worden op de club.

 

Trimhockey. Waarom niet?

Zin om lekker actief te zijn en zelf (weer) te hockeyen? Voor iedereen boven de 30 jaar hebben we trimhockey! 

 

Je traint op een avond in de week of op zondagochtend en speelt ook nog eens een lekker potje hockey in een kleine regionale competitie als je het leuk vindt. En na afloop? Nog even iets drinken in het clubhuis met z’n allen. 

En als je nog nooit hebt gehockeyd? Ook dan ben je welkom. Het gaat om het sporten en niet om de prestatie.

 

Op maandag, dinsdag, woensdag en op donderdag trainen we van 20.30 tot 22.00 uur en sluiten samen af met een drankje. Als je wil kan je ook meespelen in de trim-competitie.

Je kan je ook opgeven voor ons fanatieke zondagochtendteam, om 9.00 uur starten zij de ochtend samen op het veld en sluiten af met een koffie.
Dus, (weer) zin in spelen, en niet je hele vrije zondag opgeven? Kom een keertje meedoen.


Kom een keer kijken! Stuur een e-mail naar trimhockey@hc-cartouche.nl.

Meer informatie en aanmelden
 

Nieuwe trainers voor komend seizoen gezocht!

Voor komend seizoen zijn wij op zoek naar enthousiaste jongens of meisjes die het leuk vinden om training te geven op de club. Lijkt het jou leuk om dit te doen? Vul dan dit formulier in en wij zorgen ervoor dat we contact met je opnemen.

 

Waarom is training geven zo leuk?

 • Je leert goed hoe het is om voor een groep te staan
 • Er is altijd de mogelijkheid om het samen met een vriend(in) te doen
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding vanuit de Trainerscommissie
 • Je kijkt vanuit een ander perspectief naar het hockeyspelletje, dus heeft het vaak ook een positieve invloed op jou als speler
 • Je helpt je club enorm, want samen zijn we Cartouche en op deze manier zorg jij er mede voor dat iedereen op de club een leuke trainer heeft

 

Wil je weten wat je verdient als je op Cartouche training geeft?

 • Ben je 14 jaar, dan krijg je aan het einde van het seizoen een Sport2000 bon t.w.v. €75 voor het veldseizoen en €35 voor het zaalseizoen
 • Vanaf 15 jaar krijg je €4,50 per uur en met elk jaar dat je ouder bent en elk jaar dat je ervaring hebt komt er €0,50 bovenop (dus als je 16 bent en 2 jaar ervaring, verdien je €6,00 per uur) 

 

Wanneer je nu al training geeft hoef je dit formulier niet in te vullen. We nemen vanuit de Technische Staf zelf al contact met je op om te horen wat je plannen zijn voor volgend seizoen.

Als je verder nog vragen hebt over dit bericht, kan je contact opnemen met Laura Driel (laura.driel1998@gmail.com)

Ja, ik wil training geven!
 

Cartouche Dames 2

Kom binnenkort meetrainen!

Ben jij die getalenteerde hockeyster die de ambitie heeft om volgend seizoen in dames 2 te hockeyen? Meld je aan om de komende weken mee te trainen!

 

Dames 2 speelt in de reserve 1e klasse. Dit seizoen is het team nieuw samengesteld met meiden uit Meisjes A en meiden uit damesteams. Het team heeft veel talent en de potentie om te promoveren naar de reserve overgangsklasse. Een aantal speelsters nemen vanwege hun studie afscheid van het team. Vandaar dat we nieuwe speelsters kunnen gebruiken van binnen en/of buiten Cartouche. Daarbij houden we natuurlijk wel rekening met eventuele aanwas uit Meisjes A en afvallers van Dames 1.

 

De komende weken gaan we samen met de huidige staf, Nicole de Groot (coach) en Dave Dommisse (trainer), de selectie voor het komend seizoen verder vormgeven.

 

Wees welkom om mee te trainen op dinsdag 7 juni. We verzamelen om 20.00 uur op het terras, inlopen om 20.15, trainen 20.30-22:00 uur. 

 

Meld je aan bij Thijs en Dave.

Thijs van der Laan (HTC) - 0624508762

Dave Dommisse (Trainer) - 0614466922

 

Bericht van de Sponsorcommissie 

Auto’s

Met behulp van een aantal sponsors is het gelukt 2 auto’s voor Cartouche in te zetten. Deze auto’s worden onder andere voor Heren en Dames 1 ingezet.

Het zijn volledig elektrische Volkswagen Golfjes. Dus ook goed voor het milieu! Hartelijk dank aan PwC, FastGoed, Sport 2000 en Niham/Carmenlease voor hun bijdrage.

Nieuwe shirtsponsor

NZA (New Zealand Auckland) uit de Mall gaat het komende jaar de plaats van Simpel innemen op de rug van de shirts van de eerste jeugd teams staan al op de mouw van het trainingspak van Heren en Dames 1. Dit is een uitbreiding van de reeds bestaande sponsoring, onder andere langs het hoofdveld. 

Voortzetting Rabobank-partnership

Onlangs hebben we een goede evaluatie gehad met onze Hoofdsponsor Rabobank over ons partnership. We hebben in de afgelopen veel samen bereikt en op basis daarvan heeft Rabobank aangegeven het sponsorcontract, dat 1 september afloopt, wederom te verlengen. 

Deze verlening is fantastisch nieuws voor de club: het draagt bij aan het realiseren van onze doelstellingen op gebied van hockey en maatschappelijke betrokkenheid en natuurlijk aan de stabiliteit van onze financiën.

Ziggo

Samen met Ziggo hebben we een actie opgezet. Als je nu een Ziggo abonnement neemt, of je contract uitbreidt krijgt de club een bijdrage. Aanstaande zondag staat er een Ziggo poffertjeskraam op de club waar je gratis poffertjes kunt halen!

Jumbo Koornneef Mall of the Netherlands

De plaatjesactie is inmiddels afgerond en een groot succes voor ons en Jumbo geweest. Dit heeft veel energie losgemaakt onder onze leden en zeker ook bij onze partner Jumbo Koornneef in de Mall!

Lid worden van de sponsorcommissie?

We zijn op zoek naar versterking van de sponsorcommissie. Heb je interesse, mail dan naar sponsor@hc-cartouche.nl en we nemen contact met je op!

 

 

Gezocht: onmisbare kracht bij Super Sundays!

Voor het komend seizoen zijn we op zoek naar een liefhebber van goede muziek en een strak geluid bij de Super Sundays en andere events van Cartouche.

Je stelt - in overleg met Dames 1 en Heren 1 - de playlists samen voor de thuiswedstrijden van Dames 1 en Heren 1, je weet het verschil tussen een plus en een min pool, hebt affiniteit met techniek en zet alle techniek klaar voor de wedstrijden en de TD’s, en je coördineert de pool van stadionspeakers zodat er altijd een topsfeer is tijdens de wedstrijden.

Zin in? Laat het weten via communicatie@hc-cartouche.nl.

Zoek je een kadootje om het seizoen af te sluiten?

Check onze fanshop met limited edition Cartouche goodies!

 

Hoe werkt het?

 • Je kiest je artikelen en het aantal
 • Je betaalt via iDeal
 • Je ontvangt een mail met de bevestiging van je bestelling.
 • Print deze mail en ga daarmee naar onze sponsor Sport2000 om je spullen op te halen

 

Bestel hier je Cartouche merchandise. Vul het formulier in en shine binnenkort in onze limited edition Cartouche goodies! Je kunt je bestelling (nadat je hebt betaald) ophalen bij de kassa van Sport2000 in Voorburg.

 

 © Hein Athmer

Eindstand Cartouche Oekraïne-actie

Opbrengst van ‘Scoor een kratje voor Oekraïne!’ is € 7.500!

Cartouche organiseerde een actie waarbij Jumbo en Albert Heijn, met de huiskleuren geel en blauw, meewerkten aan de inzameling van ‘kratjes hulpgoederen’ voor Oekraïne. Teams, familieleden en partners van Cartouche sponsorden kratjes. Kinderen van Cartouche en de Oekraïense School bouwden van de gele en blauwe kratjes vervolgens symbolisch de Oekraïense vlag.

Daarnaast konden Cartoucheteams voor elk gescoord doelpunt ook een kratje sponsoren. Dat liep nog behoorlijk op voor sommige teams zoals de jongens van J6E2, die met 15-0 van HDM wonnen en daarmee € 150 verdienden voor het goede doel. Een deel van de opbrengst van € 7.500 is besteed aan het gratis uitdelen van fruit in getroffen gebieden in Oekraïne door een lid van Cartouche. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de Oekraïense School in Voorburg voor de opvang van honderden extra kinderen die noodgedwongen uit Oekraïne gevlucht zijn.

Voorzitter van Cartouche Sander Kernkamp hield een dubbel gevoel over aan de bijzonder geslaagde actie en een mooie dag, waar eindelijk weer volle tribunes en een vol terras voor een geweldige hockeysfeer zorgden. "Dat is fantastisch, maar je realiseert je ook het schrille contrast met de situatie in Oekraïne. Ik ben blij dat we op deze manier een klein beetje hulp kunnen bieden, maar je weet ook dat er voor de mensen uit Oekraïne een lange weg te gaan zal zijn, voor ze zelf weer van zo’n sfeer kunnen genieten. Dus we blijven kijken hoe we daar vanuit ‘CartoucheVerenigt’ een steentje aan kunnen bijdragen.”

 

Dank jullie wel allemaal. En een applaus voor Raymond

 

#CartoucheVerenigt

 

Onze hoofdsponsor

 

Van Ruysdaellaan 3a, Leidschendam

Veurselaan 107, Voorburg
nieuwsbrief@hc-cartouche.nl
www.hc-cartouche.nl

Tips voor de volgende nieuwsbrief? Stuur een mail naar de Communicatie Commissie
Ik wil deze nieuwsbrieven niet meer ontvangen (Afmelden
)