Nieuwsbrief Cartouche september 2021

HOME   |    CLUB    |    HOCKEY  |  SPONSORING   |  CONTACT    |    AGENDA

Zet 12 september in je agenda!

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en iedereen kan weer naar de club om te spelen of langs de lijn te staan. Op 12 september openen we het seizoen officieel op Cartouche met veel leuke activiteiten.

 

Zin in een feestje (met in achtneming van de corona-regels)? We zien je graag de 12e!

 

Super Sunday

Aanstaande zondag start het hockeyseizoen met een Super Sunday, oftewel een thuiswedstrijd van zowel Dames 1 als Heren 1. Omdat publiek bij deze wedstrijden weer toegestaan is, willen we er een feestelijke middag van maken. We hopen dat jullie zoals vanouds de teams komen aanmoedigen, de dames om 12.45 uur en de heren om 14.45 uur.

 

Aansluitend zullen op het terras de Cartouche-spelden van verdienste worden uitgereikt. Tevens zullen wij officieel afscheid nemen van de twee vertrokken bestuursleden.  

Vrijwilligers bedankt!

Naast al dit bijzonders willen we ook alle vrijwilligers van afgelopen jaar in het zonnetje zetten, de bekende DANK JE WEL-borrel voor alle vrijwilligers.

 

Uiteraard verzoeken wij jullie je op die middag aan de geldende coronavoorschriften te houden. Dit betekent in het bijzonder dat we jullie vragen je bij aankomst te registreren. Verder op het terras plaats te nemen op de zitplaatsen waarbij 1,5 meter afstand wordt gehouden. 

Het gaat een ouderwets gezellige hockeyzondagmiddag worden! We zien jullie graag aanstaande zondag. 

 

Trainers gezocht voor de jeugdteams!

Voor het komende seizoen zijn we nog steeds op zoek naar een paar superenthousiaste trainers. Vind jij het leuk om onze jeugdspelers het spelletje te leren? 

 

Bij Cartouche hebben we de ambitie om zo veel mogelijk eigen (jeugd)trainers op te leiden. We organiseren regelmatig train-de-trainerbijeenkomsten en thema-avonden. Beginnende trainers worden gekoppeld aan trainerscoaches die ieder een beperkt aantal trainers onder zich hebben om gedurende een seizoen te begeleiden.

Je leert het vooral door te doen! De minimum leeftijd is 14 jaar. Hieronder zie je wat je ervoor krijgt als je nog 0 jaar ervaring hebt.

  • t/m 14 jaar: Sport2000 bon twv €75 (alleen veldseizoen)
  • 15 jaar: €4,- per uur
  • 16 jaar: €4,50 per uur
  • 17 jaar: €5,- per uur
  • 18 jaar: €5,50 per uur

Per jaar ervaring wat je al hebt komt er nog €0,50 per jaar per uur bij.

 

Lijkt het je leuk om training te geven? Geef je dan z.s.m. op. Er zijn nog teams die zitten te wachten op die ene superleuke, enthousiaste trainer die hen dit seizoen begeleidt. Wil je wel maar heb je nog geen ervaring? Geen probleem!

 

Meer info en aanmelden?

Neem contact op met Laura Driel via trainingen@hc-cartouche.nl

 

 Ambitie Dames 1:

Het fitste team van de overgangsklasse

Hoe staat Dames 1 er op dit moment voor? Wat wil Dames 1 komend seizoen laten zien en wat zijn de verwachtingen?

 

In het vorige seizoen zijn er door corona weinig wedstrijden gespeeld en is er vooral getraind. “We merken nu dat intensiteit en hockeyplezier weer terug is bij Dames 1,” aldus Jasper Kokx, Hoofdcoach Dames 1

 

De voorbereiding bestond vooral uit ‘gecontroleerd’ fit worden. Mees Soek, assistent en inspanningsfysioloog van Dames 1: “Alle speelsters dragen bij trainingen en wedstrijden een hartslagmeter waarmee we de interne belasting in kaart kunnen brengen. De speelsters zijn bij de start van de voorbereiding uitgebreid getest. Met deze data proberen we het risico op blessures tot een minimum te beperken, en ze tegelijkertijd klaar te stomen voor de fysieke eisen van de competitie.”

 

Met de ambitie het fitste team van de Overgangsklasse te worden wil Dames 1 in het derde en vierde kwart van de wedstrijden het verschil maken. Of dit gaat lukken? Zondag 12 september begint de competitie en de energie zal goed zijn.

 

Investeren in GPS-trackers

De Hockey Topcommissie van Cartouche ondersteunt en faciliteert het begeleidingsteam van Dames 1 om hun ambitie waar te kunnen maken en daarmee te komen tot betere prestaties. Arnoud Troe, lid Hockey Topcommissie: “We willen heel graag investeren in GPS-trackers die speelsters bij zich kunnen dragen tijdens trainingen en wedstrijden. Zo’n systeem levert veel meer bruikbare data dan de hartslagmeters die nu worden gebruikt. Dit is een eenmalige investering waar meerdere teams gebruik van kunnen maken. Wij zoeken mensen of bedrijven die ons financieel kunnen helpen met deze investeringen”.

 

Cartouche wil deze investering ook zichtbaar maken aan de club, sponsoren en mensen die hebben geholpen. Cartouche wil in een presentatie laten zien wat er met de data gedaan wordt en hoe het in de praktijk werkt. Bent u geïnteresseerd om hier verder over te praten neem dan contact op met Arnoud Troe via e-mail HTC@hc-cartouche.nl.

Dames 1 is klaar voor het seizoen
 

 

Financiële compensatie vorig seizoen

Als gevolg van Corona is vorig jaar de zaalcompetitie niet doorgegaan, en hebben de senioren en trimmers nauwelijks kunnen spelen. Op advies van het bestuur heeft de ALV daarom besloten de leden te compenseren. 

 

Voor de junioren is een groot deel van de zaalhockeybijdrage vorige week teruggestort. De reden dat niet het volledige bedrag is teruggestort is dat er in de betreffende periode wel veldtrainingen hebben plaatsgevonden. Daarvoor hebben de trainers uiteraard een vergoeding gekregen.

 

Veld 4 is hersteld

Net op tijd weer bespeelbaar!

In de hoek van veld 4, bij Overdam, zaten hobbels in het veld door boomwortels. De enige structurele oplossing was: mat opensnijden en oprollen, de e-layer en onderlaag weggraven en alle wortels eruit trekken.

 

Eind augustus is de klus begonnen. De planning was krap, want op zaterdag 4 september moest het veld weer gereed zijn voor de start van de competitie. Maar het is gelukt, op het nippertje! Alle hobbels zijn uit het veld, en er kan weer voluit gespeeld worden op veld 4. 

 

Heren 1 is klaar voor seizoen '21-'22

Na een jaar met slechts 6 competitiewedstrijden en heel veel trainingen zonder wedstrijden, is Heren 1 op 3 augustus begonnen met een verse start voor het nieuwe seizoen.

Een nieuwe start met weer een aantal nieuwe gezichten en een aantal oude bekenden. 
Lees meer over Heren 1
 

Geef een compliment met een blauwe kaart

namens het Bestuur & de Commissie Sportiviteit en Respect

 

De veldcompetitiestart van de competitie is voor enkele teams al begonnen, maar voor veel teams is deze nog in aantocht: hoog tijd voor de Cartouche blauwe kaart! 

 

De Cartouche blauwe kaart wordt door de Cartouche Jeugdteams na een thuiswedstrijd gegeven aan het bezoekende team, met op de achterkant geschreven waaróm dat bezoekende team sportief en respectvol was. Dit leidt tot een sportieve en respectvolle wedstrijd en vergroot het plezier en de sfeer rondom onze sport. Het gaat immers niet alleen om het winnen, maar ook om de manier waarop het spel wordt gespeeld!

Hoe werkt de Cartouche blauwe kaart?

1. Het thuisspelende Cartouche-team schrijft op de achterkant van de kaart 

(onder verantwoordelijkheid van coach/manager team) waarvoor de tegenstander bij deze wedstrijd complimenten verdient: wat deed de tegenstander sportief & respectvol?

 

Bijvoorbeeld:

  • als iemand wordt geholpen die geblesseerd is
  • als er ook wordt geklapt door de (supporters van de) tegenpartij bij een mooie goal van Cartouche
  • als er niet geappelleerd wordt
  • als er intern gecorrigeerd wordt bij commentaar op de scheids, etc.

 

2. Een afbeelding van de achterzijde wordt o.v.v. team en tegenstander naar de commissie gemaild: sportiviteitenrespect@hc-cartouche.nl.

 

3. De Cartouche blauwe kaart wordt aan de (coach/aanvoerder van de) tegenstander gegeven. (Bij de A&B-teams is het leuk om er een kort praatje bij te houden)

 

Je gebruikt maximaal 1 blauwe kaart per thuiswedstrijd. Op de Cartouche-site of social media plaatsen we de blauwe kaart van de week! Zorg dat je erbij staat en maak kans op een echte blauwe taart. 

 

@alle managers: stuur een foto van de achterkant ovv team en tegenstander naar de lijnco. Dan komt jullie blauwe kaart op de website en maakt het team aan het eind van het seizoen kans op de enige echte Cartouche blauwe taart!

 

Cartouche Jongste Jeugd Plan 2.0

Besef dat kinderen allemaal unieke kwaliteiten hebben en hun ontwikkeling nooit lineair is. Stimuleer groei vanuit hun sterktes!

"Het gaat om het ontdekken van ieders groeipotentie, en niet om talentjes scouten,” zegt Jaïr Levie, Technisch Directeur bij Cartouche en een van de opstellers van het Jongste Jeugd Plan 2.0. Samen met een projectgroep die bestond uit Arnoud Troe, Thijs van der Laan, Jasper Kokx, Pieter Pieterse en Jaïr Levie is dit plan ontwikkeld. Cartouche gaat daar vanaf komend seizoen mee aan de slag.
Lees meer
 

 

Clubhuis

Beer, onze barmanager, heeft de sluiting van het clubhuis gebruikt om het clubhuis op te knappen. De trap, de muren van de oudbouw en de bar zijn geschuurd en geverfd. Daarnaast heeft Albert Meijer een plan opgesteld om de keuken deze zomer te verbouwen. Er zal een extra nieuwe werkbank geplaatst worden op de plaats van de oude grijze kast. Hygiënischer en meer werkruimte. 
 

Mini Zomergasten van Midvliet met oud-voorzitter Paul Spaargaren

Midvliet FM heeft deze zomer verschillende afleveringen gemaakt van het radioprogramma 'Mini Zomergasten'.


Op 5 augustus is Paul Spaargaren geïnterviewd, bestuurslid van Cartouche en oud-voorzitter.

Luister het interview
 

Funkey Cartouche: hockey voor 4- en 5-jarigen

Zondagochtend 9 uur. Een stel enthousiaste kinderen, trainers en ouders staan klaar voor de eerste keer Funkey op Cartouche.  Lekker bewegen, lekker buiten voor 4- en 5-jarigen. Op een leuke en natuurlijke manier kennis maken met hockey; dat is Funkey.

Kortom: dikke pret, hockeyen met een ballon, veel loopspelletjes en aandacht voor balvaardigheid. Tot volgende week!

Meer info over Funkey
 

Onze hoofdsponsor

 

Van Ruysdaellaan 3a, Leidschendam

Veurselaan 107, Voorburg
nieuwsbrief@hc-cartouche.nl
www.hc-cartouche.nl

Tips voor de volgende nieuwsbrief? Stuur een mail naar de Communicatie Commissie
Ik wil deze nieuwsbrieven niet meer ontvangen (Afmelden
)