Kosten uurprijs flexarbeid, het kan altijd goedkoper

Wat gaat flexarbeid 2020 kosten voor de sector?

 

Nu de meeste projecten binnen de glastuinbouw en AGF sector in positie zijn voor wat betreft de afspraken 2020, moet ik zeggen dat de invloed van de WAB best heeft geholpen om Flex vaster te maken. Ook lopen er al processen om vast flexer te maken als het gaat om bijvoorbeeld de cumulatie grondslag en dergelijke. Het positieve effect, wat ik heb ervaren vanuit grote tenderrondes, is dat niet het uurtarief het verschil gaat maken t.o.v. de beheersbaarheid van de totale arbeidskosten maar steeds meer het ondernemerschap. Een zeer belangrijk gegeven daar waar arbeidskosten vaak 1/3 deel van de totale bedrijfskosten bevatten.

 

Zo wordt er steeds meer dan voorheen gestuurd op KPI en KGI afspraken en zie je dat bedrijven investeren om de arbeidszetel te optimaliseren.

 

Koersen op de goedkoopste uurprijs

Traditioneel binnen de sector

Yes, ik heb de goedkoopste prijs van het land

 

40 uur tegen norm 250 x goedkoopste tarief van het land

 

Weekfactuur van het uitzendbureau € 690,-

 

Hiervoor krijgt men 10.000 eenheden verwerkt

Koersen op toekomstproof

Omdenkers binnen de sector

Yes, ik haal de beste waarde uit uurtarief

 

10.000 eenheden verwerkt tegen norm van 525

 

 

Factuur uitzendbureau € 400,-

 

Hiervoor krijgt men 10.000 eenheden verwerkt

Onze sector is zich er steeds meer van bewust dat 1 brosse poot van de arbeidszetel veel meer leed veroorzaakt dan dubbeltjes in de uurprijs. Ook zien we naast de reeds bestaande processen, nieuwe arbeidsprocessen ontstaan. Eén daarvan is het arbeidsketenmodel waarbij het binden, boeien en behouden van personeel centraal staat. Bij de leveranciers van arbeid zien we ook meer dat het kaf van het koren wordt gescheiden; de goede leveranciers van arbeid onderscheiden zich door kennis, regie en werken met data partners. Zo zijn er al leveranciers die stellig aangeven dat de uurprijs de uurprijs is en waarbij de dienstverlening tevens gericht is op het optimaliseren van het arbeidsproces. Met diverse tools blijven zij de optimalisatie daarna volgen en bewaken in resultaat. Dat zijn natuurlijk mooie ontwikkelingen voor de sector.

 

De prijs is de prijs maar wij gaan wel 5-10% van uw uren uitsparen. 

 

Wilt u weten waar precies de kostenverhogingen zitten en de consequenties voor u kunnen zijn in verschillende scenario's?
Of wilt u advies over kostenreducerende oplossingen? Neem dan contact met ons op.

 

 

                                                             Contact voor arbeidsoptimalisatie >>

 

© Custo Willem Verwoerd, Onderzoek & Advies

 

Webinar

Scherpe inkoop vraagt om scherp risicobeheer. Ken de valkuilen van inhuur personeel

 

Schaarste op de arbeidsmarkt, kosteneffectiviteit, complexe wetgeving. Aanleidingen genoeg om dienstverleners in te schakelen voor de behoefte aan flexibele arbeidskrachten. Een goede samenwerking met de juiste partij werpt ook zeker zijn vruchten af. Mits de valkuilen en risico’s bekend zijn en daar gaat het toch nog (te) vaak mis.

 

Hoe pak je dat aan, het beperken van de risico’s bij inhuur? Hoe zorg je dat een scherpe onderhandeling op prijs niet als een boemerang terugkomt via (keten)aansprakelijkheid, boetes en imagoschade.


                                     Lees meer en schrijf je in voor de gratis webinar >>

Adviseurs in bedrijfsoptimalisaties

 
 
 

Afmelden    Ongewenst